DJ, Sergio en de Zuid-Afrikanen lopen weg

De start van de Saoedische Tour begint steeds heftigere consequenties te hebben.

Sergio Garcia

De Major-winnaars Dustin Johnson, Sergio Garcia, Louis Oosthuizen en Charl Schwartzel plus Branden Grace hebben na Kevin Na hun lidmaatschap van de PGA Tour opgezegd om zich volledig te richten op de wedstrijden van de omstreden LIV Tour, het sportswashing vehikel van het Saoedische regime.
Verwacht mag worden dat ze – indien gekwalificeerd – wel aan de Majors mee willen doen. Of dat ook kan, is onduidelijk
Wel is het voor de vertrokken Amerikanen onmogelijk om voor het Amerikaanse Ryder Cup-team uit te komen omdat je je punten op de PGA Tour moet behalen.
Johnson zei dinsdag tegen journalisten dat de wedstrijden van de Saoedische Tour een 'true test' zijn.
Er worden slechts 54 holes gespeeld, er is geen cut en er doen maar 48 spelers mee.
Ook Garcia’s kansen zijn nu aanzienlijk kleiner. Europese spelers behalen hun punten via de wereldranglijst en de toernooien van de Saoediërs tellen niet mee voor die ranking.

Of bijvoorbeeld Sergio Garcia ook niet langer lid wil zijn van de DP World Tour is onduidelijk. Dat geldt ook voor mannen als Martin Kaymer, Ian Poulter, Lee Westwood en Bernd Wiesberger.
Tijdens een persconferentie op de Centurion Club, de baan waar van 9 – 11 juni de eerste wedstrijd van het Saoedische circuit wordt gespeeld, zei Graeme McDowell te hopen dat er een samenwerking komt en dat het allemaal geen gevolgen voor de Ryder Cup zal hebben.
Dat lijkt een typisch geval van wishful thinking. Eten van twee walletjes lijkt niet in het keuzepakket te zitten. De Noord-Ier heeft zijn lidmaatschap van de PGA Tour – nog – niet opgezegd.

Tour
  • Golfsupport.nl