Kraai op randje top tien

In Spanje speelde Stan Kraai zich naar de bovenste regionen van het leaderboard. Iets Noordelijker haalden zowel Anne van Dam als Pasqualle Coffa net de cut.

Kraai op randje top tien

De Challenge Tour is deze week neergestreken in Spanje en op dag twee deed Stan Kraai goede zaken. Met een 69 (-3) – dankzij twee bogeys en vijf birdies – poetste hij de 76 van gisteren zo goed als weg en maakte hij een sprong van ruim tachtig plaatsen op het leaderboard.

De Bosschenaar begint het weekend van de Challenge de España op de 11de plaats (+1) en het gat met de Zweedse leider Mikael Lindberg is slechts drie slagen. Het veld zit zo dicht bij elkaar dat één slag minder al een derde plaats voor de Nederlander betekent. Kraai wordt zondag 23 en kan zichzelf met een solide weekend een mooi cadeau geven.

De enige andere Nederlander die het weekend haalde is Lars van Meijel, die morgen met een totaal van +6 (T48) beduidend vroeger de baan in moet. Robbie van West (+9) en Nordin van Tilburg (+16) misten de cut.

Op de Ladies European Tour mogen zowel Anne van Dam als Pasqualle Coffa zich morgen weer op de eerste tee melden. Wel is het gat met de kop van het leaderboard halverwege het Jabra Ladies Open in Frankrijk al flink opgelopen.

De Nederlandse dames beginnen morgen allebei op +6 (T44), een handvol slagen verwijdert van een top 10-notering en intussen al tien slagen achter de leider Whitney Hillier uit Australië (-4).

Romy Meekers (+15) is er in het weekend niet meer bij.

Tour
  • Golfsupport