Kouwenaar en Kraai verliezen in play-off

De slotdag van het Abruzzo Alps Open begon met twee Nederlanders in kansrijke positie, maar uiteindelijk stonden ze beiden met lege handen. Koen Kouwenaar verloor in een play-off. Op de Pro Golf tour overkwam Stan Kraaij hetzelfde.

Kouwenaar en Kraai verliezen in play-off

Met een totaal van tien onder par (67-63) begon Vince van Veen de derde en laatste ronde van het Abruzzo Alps Open als leider, maar door een derde ronde in 71 slagen zakte hij weg naar de gedeeld 7de plaats (-9).

Koen Kouwenaar begon de wedstrijd van de Alps Tour met 63-68 en hoewel ook hij op de slotdag niet zijn beste spel kon etaleren, was zijn 67 (-3) wel genoeg om zich na 54 holes bij de leiders op -12 te voegen. In de play-off met drie man moesten de Nederlander uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Spanjaard Manuel Morugan.

Floris de Haas tekende voor een 29ste plaats (-5), terwijl Lars Keunen en Davey Porsius (+2) de cut op drie slagen misten.

Ook op de Pro Golf Tour kwam een Nederland heel dicht bij een overwinning. Stan Kraai (-11) verloor in de Red Sea Ain Sokhna Classic in een play-off. Peter Melching werd 12de (-6), gevolgd door Dario Antonisse (T16), Max Albertus (T21), Aydan Vedonk (T21) en Mats Markovits (T37).

Tour
  • Golfsupport