Banen NL: The Links Valley

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Negen is genoeg (deel 1)

links valley

Puriteinen gruwen ervan, maar de trend is onomkeerbaar: golf is meer en meer een sport van negen holes aan het worden. Vooral omdat dat kortere rondje makkelijker in te passen is in een druk bestaan. Dat is goed nieuws voor de banen die slechts negen holes hebben. Hun aantrekkingskracht wordt er alleen maar groter door.

PRAKTISCH

9 holes - par 36

Geel: 2781 meter

Rood: 2276 meter

Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg 117

3852 PT Ermelo

(088) 35 23 000

www.thelinksvalley.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL

Niet de eerste keer dat ik de South Course heb gelopen, maar tot nu toe wel mijn beste ronde hier. De weersverwachtingen waren al positief en in de praktijk helpt dat ook wel een beetje. De baan lag er fantastisch bij. Als je nu de fairway mist, vind je negen van de tien keer je bal gewoon terug. Greens zijn, in vergelijking met die op andere golfbanen, egaal, snel en uitdagend! Gastvrijheid een 10! Tot een volgende keer...

(Geschreven door: royziermans, Handicap: 10,9)

Mooi gelegen baan. Apart en ingenieus concept: de baan in twee richtingen kunnen spelen. Hoewel midden in de bossen een heel open heidebaan. De rough is niet hoog, er is sowieso weinig hoge begroeiing. Je zult je bal dus niet snel kwijtraken. Ook rond de greens, die bijna allemaal aflopen (typisch Frank Pont: moet je van houden), zeer kortgeknipt gras. Omdat de greens keihard zijn, rolt de bal er snel vanaf. De greens zijn snel en lastig te lezen. Goede putters kunnen hier scoren. De baan niet bijzonder moeilijk, maar voldoende uitdagend.

(Geschreven door: JohannesM, Handicap: 11,4)

Golfers Magazine zegt:

Even twijfelden we of we The Links Valley in dit overzicht moesten meenemen. De baan heeft weliswaar negen holes, maar is door het ontwerp te spelen als twee volstrekt verschillende lussen van negen. Is het daarmee toch niet een beetje achttien holes? Nee, toch niet. Omdat je slechts heel af en toe beide lussen op één dag kunt spelen. Maar vooral omdat de baan niet zo lang geleden gekozen werd in de top 50 van beste 9-holesbanen van de wereld. Dan moet je wel heel eigenwijs zijn om het achttien holes te noemen. Trouwens: ook om de baan niet mooi te vinden, moet je flink je best doen.

Clubs & amateurs
  • Leadingcourses