Reisjes in het vooruitzicht

Columnist Andy Houtkamp reist veel voor zijn werk bij Langs de Lijn. Dat is leuk, maar de reisjes die de komende jaren in het verschiet liggen, zijn van een heel andere grootheid.

Vorige maand vertelde ik over de laatste reis die we mochten maken naar het mooie Schotland, waar onze dochter studeert aan de universiteit van St Andrews. Met kerst was zij over en aan de dis meldde zij dat ze zwanger is van haar eerste kindje. Wat een geweldig nieuws!

Meteen gingen er allerlei dingen door mijn hoofd. Nog vaker dan normaal zullen we naar Schotland afreizen, om ons kleinkind te zien en om tussendoor te golfen. Ook ging ik direct op zoek naar kleine golftasjes. Want golfen ‘moet’ natuurlijk als je in Schotland geboren bent, en een opa en oma hebt die in Nederland aan een golfbaan wonen. Mijn vrouw vroeg zich hardop af of er misschien nog Schotse tegenstanders waren die bijvoorbeeld tegen Ajax zouden moeten uitkomen in de Europacup. U begrijpt het al: we zullen er alles aan doen om zo vaak mogelijk een bezoekje aan Schotland te plannen.

Ik moest ook terugdenken aan onze eerste keer in Schotland, drie jaar geleden. We maakten een rondreis langs toeristische plekjes en golfbanen en kwamen terecht in Inverness. Heerlijk gegolfd en uiteraard naar Loch Ness geweest, maar geen monster gezien. Wel zagen we er in een golfshop een prachtige kleine golftas. Qua grootte ongeveer een kwart van een gewone tas. Ik was verkocht, maar kocht hem niet. Wat moet je ermee? Niets wees erop dat we in 2022 opa en oma gingen worden. Twee keer nog wel, want een andere dochter maakte ook bekend dat ze zwanger is.

Hoe dat zit met die andere dochter? Die woont in Mexico. Ja, nog verder weg en niet echt een golfland. Toch kan ik niet wachten om ook haar te zien. Deze week belde ze en vertelde dat ze aan het kijken zijn naar een huis. Het was een mooi appartement. ‘En weet je, pap, het ligt aan een golfbaan.’

U ziet het, met de opvoeding van mijn kinderen is het wel goed gegaan. En we hebben leuke reisjes in het vooruitzicht.

Laatste nieuws