MC = Q

Anne van Dam is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het weekend van het Pelican Women's Championship en veroordeelde zichzelf daarmee tot een gang langs Qualifying School.

anne van dam

De kans dat de Nederlandse nummer 1 in het laatste toernooi haar speelrecht veilig wist te stellen wás al klein en na een openingsronde die haar in de achterhoede hield, nog vooral theoretisch, maar desondanks zal het voor Van Dam en haar vele fans teleurstellend wakker worden zijn geweest vandaag.

Van Dam begon de tweede ronde met birdies op elf en vijftien, maar daarmee hield haar opmars op het leaderboard ook alweer op. Hoewel ze door de vroege birdies iets richting cutline kroop, wist ze in het vervolg van de ronde geen slagen meer te winnen. Sterker, met bogeys op hole achttien en twee kwam ze niet verder dan een ronde level par, voor een totaal van +5, en daarmee zakte ze uiteindelijk terug tot een plaats net buiten de top-100, ruimschoots onvoldoende om door te mogen naar het weekend.

Daarmee komt vooralsnog ook een eind aan de volle speelrechten van Van Dam op de LPGA. De in Amerika woonachtige Arnhemse heeft op basis van haar ranking wel recht op een aantal starts, maar om zeker te zijn van een vol seizoen rest haar niets anders dan de gang langs Qualifying School te maken. Dit uit twee keer vier rondes bestaande toernooi wordt eind deze maand, en begin december, gespeeld en biedt voor Van Dam alle kansen om zich alsnog naar een vol speelrecht voor 2022 te spelen.

Tour
  • Golfsupport