Geen Nederlandse promovendi Pro Golf Tour

Na afloop van de finale van de Pro Golf Tour was het ook officieel duidelijk dat er in 2021 geen landgenoten via het satellietcircuit doorstromen naar de Challenge Tour. Mike Toorop (foto) eindigde als vijftiende als beste Nederlander op de Order of Merit

mike toorop

Met het opnieuw niet doorgaan van Qualifying School was promoveren via de jaarranking van het Duitse circuit feitelijk de enige kans voor jonge ambitieuze professionals. De route die eerder door tal van landgenoten succesvol werd afgelegd, bleek dit jaar echter te hoog gegrepen voor de Nederlanders die het voorbije seizoen in actie kwamen op de vooral driedaagse toernooien.

Voor aanvang van de seizoensfinale had alleen Mike Toorop nog een theoretische kans op een van de vijf tickets die te vergeven waren maar hij had deze week dan moeten winnen en om hem heen hadden net de goede jongens een slechte week moeten hebben.

Dat gebeurde niet. De goede vijfhonderd euro die Toorop als nummer dertig van de Tour Final uit Duitsland meenam was ruim onvoldoende om het verschil van ongeveer zesduizend euro goed te maken waardoor er dit jaar opnieuw geen landgenoten doorstromen.

Mats Markovits was met zijn vijfde plek de beste Nederlander deze week, terwijl Nordin van Tilburg Duitsland verliet met zijn eerste zelf verdiende euro's nadat hij recent - en zoals aan het begin van het jaar aangekondigd - de overstap naar de professionals maakte.

Einduitslag

Order of Merit

Tour
  • Golfsupport