Weer een Højgaard!

Nicolai Højgaard speelde de derde ronde van het DS Automobiles Open d’Italia in 65 slagen. Hij begint zondag met een slag voorsprong op Tommy Fleetwood en Daniel van Tonder.

Nicolai Hojgaard

Begin dit jaar wonnen Jessica en Nelly Korda achtereenvolgende toernooien op de LPGA Tour en hun voorbeeld zou deze week in Italië kunnen worden gekopieerd.
Afgelopen zondag won de 21-jarige Rasmus Højgaard in Zwitserland het Omega European Masters en nu heeft zijn tweelingbroer Nicolai de kans op een zege op het hoogste niveau.
Hij maakte zaterdag een eagle en zes birdies op de par-71 baan van de Marco Simone Golfclub bij Rome voor een 65 - de beste score van de dag - en een totaal van dertien onder.
Van Tonder ging in 66 slagen rond, Fleetwood in 67.
De laatste keer dat twee broers in één jaar op de Europese Tour wonnen, was in 2010. Edoardo Molinari pakte een titel op Gleneagles en Francesco in Shanghai. En passant behoorden ze in Wales ook samen tot het winnende Ryder Cup-team.
Rasmus Højgaard won al drie keer op het hoogste niveau maar Nicolai’s laatste belangrijke zege was in de zomer van 2018 - in het Europees kampioenschap op de Koninklijke Haagsche.
Ruim een jaar later was de Deen tijdens het KLM Open op The International een luis in de pels van Sergio Garcia. De Spanjaard won, maar Nicolai Højgaard werd knap tweede.

Joost Luiten begon zaterdag met twee bogeys op de eerste vijf holes, maar hij herstelde zich gaandeweg. Met drie birdies kwam Luiten op Marco Simone met een 70 op een score van zes onder uit.
Nu staat hij gedeeld vijftiende nadat de Nederlandse nummer twee weken geleden - zijn laatste wedstrijd - twaalfde werd. Het is duidelijk dat Luitens vorm groeiende is.
‘Ik speel gewoon solide’, was zijn even korte als heldere reactie.
Wil Besseling is ook al een man die veel vertrouwen heeft in zijn spel, al maakte hij zaterdag te veel bogeys (vijf) en te weinig birdies (twee). Hij liet dus een 74 noteren om na 54 holes met level par op de 56ste plaats te staan.
En dan nog dit: Johannes Veerman stond er na dertien holes heel goed voor, maar op de par-4 veertiende ging het vanaf slag twee helemaal verkeerd. Uiteindelijk stond er een 8 op zijn kaart. Na een 72 staat de Nederlandse Amerikaan met zeven onder gedeeld twaalfde.
Ziggo Sport zendt de vierde ronde zondag van 13.30 tot ongeveer 18.00 uur rechtstreeks uit.
Stand na 54 holes en vanaf zondag 8.00 uur Live Scoring via website Europese Tour