De driver versus de putter

Bryson DeChambeau kreeg het publiek weer op de banken met zijn onnoemlijk verre drives, maar uiteindelijk was het de putter van Patrick Cantlay die de doorslag gaf in het BMW Championship.

De driver versus de putter

Het duo begon de slotdag gezamenlijk bovenaan het leaderboard en 66 slagen later (-6) stonden ze daar nog: op -27, vier slagen los van de rest van het veld. Wat volgde was een adembenemende play-off die pas op de zesde hole een winnaar opleverde: de 29 jarige Patrick Cantlay uit Long Beach, Californië.

'Ik probeerde vooral om me niet te laten intimideren door drives die veertig meter verder dan die van mij eindigen', aldus de winnaar.

'Showman' DeChambeau beukte zijn drives keer op keer meer dan driehonderd meter van de tee, en de ingetogen, bijna saaie Cantlay antwoordde met de putter. Hij won over vier ronden maar liefst 14,577 slagen op de green ten opzichte van de rest van het veld en maakte deze week in totaal 183,8 meter aan putts. Sinds ShotLink in 2003 begon met het bijhouden van de statistieken is er nog nooit iemand geweest die op de greens zo domineerde.

'Ik ben vorige week gewisseld van putter en hij voelt geweldig', bevestigde Cantlay wat de statistieken lieten zien. 'Ik ben met de jongens van Scotty Cameron al het hele jaar bezig. Ze hebben me dozen vol putters gestuurd en ik heb de magische gevonden.'

Het was alweer de derde overwinning voor Cantlay dit seizoen en zijn vijfde op de PGA Tour. Met nog één toernooi te spelen neemt hij de leiding over in de FedEx Cup en stijgt hij naar de vierde plek op de wereldranglijst.

Scotty Cameron kan waarschijnlijk binnenkort een doos goede sigaren en een fles whiskey verwachten...

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport