Van Dam klaar

Het laatste Major van het jaar zit er op van Anne van Dam. Met +9 miste ze kansloos de cut.

Van Dam klaar

Het verhaal van 's Nederlands beste golfster is intussen bekend: ze is dit jaar gaan werken met Sean Foley, de voormalige coach van Tiger Woods, en veranderingen kosten tijd. Het vertrouwen in de swing is broos en de resultaten zijn dit jaar dan ook niet om over naar huis te schrijven. In het AIG Women's Open op Carnoustie was het niet anders...

Gisterochtend vroeg tekende Van Dam voor een 75 en vandaag had ze nog drie slagen meer nodig: 78 (+6). De cutlijn (die waarschijnlijk op +1 komt te liggen) verdween met bogeys op hole een en vijf al snel uit het zicht en met een double bogey op de par-5 zesde kon er definitief een streep onder het Majorseizoen. Ook op de back nine van de lastige Schotse links volgden er nog twee bogeys, terwijl er geen enkele keer een birdie kon worden genoteerd. Met een totaal van +9 eindigde ze in de staart van het veld. Harde cijfers.

Ook overnight leader Nelly Korda had het op dag twee niet makkelijk. De nummer 1 van de wereld, die dit seizoen al een Major en een Olympische gouden medaille won, wist met een 73 niet onder par te duiken en zakte naar 11de plaats (-4).

De leiding halverwege het laatste Major van het seizoen wordt gedeeld door de Engelse Georgia Hall (69) en de Amerikaanse Mina Harigae (67), die op -7 een slag voorsprong hebben op Sei Young Kim (71) en Lizette Salas (69).

De Duitse titelverdediger Sophi Popov miste met +3 de cut op twee slagen.

Leaderboard