Matteo laat zich zien, Nederlanders niet

Matteo Manassero nam de leiding in het Esjberg Challenge Open, maar Daan Huizing en Lars Keunen staan na dag 1 in de achterhoede.

Matteo Manassero

Huizing liet een 75 noteren (+4) en Keunen kwam tot een 78. Ze staan na achttien holes 108ste en 137ste.
Manassero (foto boven) maakte vijf birdies voor een 66 in de tweede wedstrijd op rij op de baan aan de westkust van Denemarken
Matteo Manassero werd op zijn zeventiende jaar de jongste speler in de geschiedenis die een Europese Tour-titel behaalde, toen hij in 2010 Castelló Masters op zijn naam schreef. Zijn laatste van vier zeges was in 2013, tijdens het BMW PGA Championship op de Wentworth Golf Club.
Hoewel hij toegeeft dat het moeilijk is om zijn spel te vergelijken met dat van tien jaar geleden, gelooft de Italiaan dat hij beter is in staat is om de druk van professioneel golf aan te kunnen.
‘Natuurlijk is het vertrouwen niet zo hoog als toen ik won’, zegt hij. ‘Het is echt moeilijk om te vergelijken waar ik nu ben met waar ik toen was. We hebben het over twee verschillende golfers.’
Na zijn succes op Wentworth zakte de inwoner van Verona ver weg. Hij wilde de bal verder gaan slaan, maar dat leverde een swing op waar Manassero niets meer mee kon.

Momenteel geeft hij geen enkele ranking en moet hij proberen zich met goede prestaties te plaatsen voor de Challenge Tour van 2022. Er is immers geen Qualifying School meer.
Matteo Manassero staat op de lijst met ingeschreven spelers voor de B-NL Challenge Trophy van volgende week op The Dutch, maar dan wel onder de rode streep en is dus niet zeker van deelname.
De nu 28-jarige Italiaan, die drie top 20-plaatsen heeft behaald op de Challenge Tour van dit jaar was natuurlijk tevreden met zijn prestatie op de eerste dag in Denemarken. Maar hij weet dat dit geen enkele garantie geeft op succes.
‘Het is duidelijk dat een paar dagen werken me heel goed heeft gedaan, maar ik probeer bescheiden te blijven, want deze baan is echt een beest en er moet nog veel golf worden gespeeld.’
Stand en Live Scoring via website Europese Tou

Tour
  • Europese Tour / Getty Images