Update: St Andrews en Finland (IV)

Daan Huizing eindigde in Finland net buiten de top tien, terwijl Wil Besseling in Schotland de beste Nederlander was met een 30ste plaats.

Update: St Andrews en Finland (IV)

Challenge Tour
Na een 70 en twee keer een 68 had Daan Huizing op de slotdag van de Vierumäki Finnish Challenge 69 slagen nodig om de par-72 te bedwingen. De nummer 9 van de jaarranglijst stond met vier birdies rond de turn lange tijd in de top tien van het veld, maar door een bogey op de par-5 achttiende zakte hij op de valreep naar de 12de plaats (-13).

Ook Robbie van West ging op de slotdag in 69 slagen rond, al was zijn ronde met zeven birdies, twee bogeys en een double bogey een behoorlijke roller coaster. Hij won hiermee nog bijna tien plaatsen en de 28ste (-8) betekende zijn beste resultaat in zijn laatste zeven starts en zijn op een na beste notering van het seizoen.

De winst ging zoals verwacht naar de Deen Marcus Helligkilde. Ondanks een bescheiden 71 (-1) kwam zijn grote voorsprong niet meer in gevaar. Met een totaal van -23 bleef hij uiteindelijk twee slagen los van de achtervolgers.

Leaderboard

European Tour
Op het hoogste niveau ging de Schot Grant Forrest er op zijn geboortegrond met de overwinning vandoor. Wel moest hij er hard voor werken omdat de ontketende Engelsman James Morrison volop gebruik maakte van de goede omstandigheden op Fairmont St Andrews en met een 63 (-9) een clubhouse target van -23 neerzette.

Forrest leek met en bogey op zestien onder de druk te bezwijken, maar dankzij birdies op zijn laatste twee holes en een 66 (-6) ging hij de leider in het clubhuis op de valreep toch nog voorbij: -24.

Beste Nederlander was Wil Besseling, met een gedeeld 30ste plaats (-11). Met een 68 (-4) wist hij voor de derde keer deze week onder par te duiken. Lars van Meijel (68) deed hetzelfde en kwam tot een totaal van zeven onder par, wat een 48ste plaats opleverde. Na zeven gemiste cuts op rij een welkom resultaat. Darius van Driel moest na een afsluitende 70 genoegen nemen met een 53ste plaats (-6)

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport