Update: St Andrews, Spanje en Finland (I)

Hoe deden de Nederlanders het vandaag op de verschillende tours in Europa?

Update: St Andrews, Spanje en Finland (I)

Europese Tour
De Europese Tour is neergestreken in St Andrews. Niet op de beroemde Old Course aan het strand, maar op een linksbaan in de heuvels boven de stad: Fairmont St Andrews. De drie Nederlanders in het Hero Open speelden 's middags, toen de omstandigheden door de harde wind een stuk lastiger waren dan 's ochtends.

Darius van Driel ging daar het best mee om en wist met drie birdies en twee bogeys onder par te duiken met een 71. Hij begint dag twee op de gedeeld 40ste plaats (-1).

Wil Besseling had een slag meer nodig en staat 53ste (par) Birdies maakte de lange Noord-Hollander genoeg (vijf stuks, waarvan maar liefst vier in een streak van vijf holes), maar hij moest ook drie bogeys en een double bogey toestaan.

Lars van Meijel had het – zoals zo vaak de laatste maanden – lastig en staat na een 76 (+4) ruim buiten de cutlijn.

De Schot Calum Hill maakte volop gebruik van de gunstige omstandigheden in de ochtend en heeft op -9 een slag voorsprong op de rest van het veld.

Leaerboard


Ladies European Tour
In de Aramco Team Series vinden we op de startlijst één Nederlandse naam: Pasqualle Coffa, die via onlangs via de re-ranking de weg naar het hoogste niveau vond.

Na een openingsronde in 76 slagen (+4) moet ze morgen flink aan de bak om de cut te halen. Ze staat na achttien holes nog net binnen de top honderd.

Alison Lee uit Amerika en de Engelse Charley Hull leiden de dans op -7.

Leaderboard


Challenge Tour
In de Vierumäki Finnish Challenge gaf de Deen Marcus Helligkilde de rest van het veld golfles met tien birdies en een eagle. Hij leek lang op weg naar een 59, maar een double bogey op de afsluitende par-5 stond dat sprookje in de weg. Met een 61 (-11) heeft hij wel drie slagen voorsprong op zijn naaste achtervolgers.

Daan Huizing en Robbie van West opende met een 70 (-2), waarmee de Nederlanders hun naam vooralsnog terugvinden op de 59ste plaats. Morgen is er dus weinig ruimte voor fouten.

Leaderboard