Geen stunt Huizing

Met een gedeeld 15de plaats zette Daan Huizing in het Challenge de España weer een solide resultaat neer. Robbie van West werd 43ste.

Geen stunt Huizing

Huizing begon de slotdag op een handvol slagen van de leiders en het was druk bovenaan het leaderboard. De kans op een stunt was dus klein, maar een nieuwe top 10 notering zat er zeker nog in. Met een eerste negen in 35 slagen (-1) leverde de Nederlander in eerste instantie wat terrein in, maar na de turn kreeg hij het schip weer knap op koers met vier birdies in vijf holes tijd.

Met deze run kwamen zelfs de leiders weer binnen schootsafstand, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat die beduidend meer holes te spelen hadden en de baan voldoende birdies in de aanbieding had. Twee late bogeys op hole 17 en 18 gooiden roet in het eten en stonden een nieuwe top 10-notering in de weg. Met een afsluitende 69 (-3) kwam Huizing uit op een gedeeld 15de plaats (-14).

Robbie van West maakte op de slotdag vijf birdies, maar rond de turn moest hij ook drie keer een slag aan de baan teruggeven, wat hem een 70 (-2) opleverde. Zijn totaal van -6 was goed voor een 43ste plaats.

Bovenin leek Frederic Lacroix voor het eerst in zijn carrière de winst te pakken, maar de Fransman verslikte zich net als Huizing in de laatste twee holes en moest genoegen nemen met een 69 en een gedeeld 2e plaats (-19). Santiago Tarrio profiteerde en speelde zich met een foutloze 66 (-6) naar -20. Twee weken geleden troefde de Spanjaard in Tsjechië Robbie van West nog af en zijn tweede overwinning op de Challenge Tour liet dus niet lang op zich wachten.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport