Besseling op rand top-10

Helft landgenoten door in Denemarken en in Ierland.

besseling

Koploper Bernd Wiesberger verdween met -11 wat verder uit het zicht, maar de twee Nederlanders die na de eerste ronde kort op de leiders stonden, staan er ook halverwege nog goed voor. De leiding in het veld is misschien wat ver weg, de top-10 is zeker nog haalbaar.

Degene die daar het meeste aanspraak op maakt na 36 holes is Wil Besseling. De Nederlandse nummer 2 deed het op de tweede dag maar één slagje minder goed dan op dag 1. Besseling maakte vijf birdies en drie bogeys voor een ronde in twee onder par en een totaal van vijf onder par, goed voor de gedeeld veertiende plaats.

Joost Luiten leverde ten opzichte van zijn landgenoot en de koploper een slagje meer in, maar weet ook dat de achterstand op de top-10 nog te overzien is. De van een buikblessure herstelde Nederlander maakte vier birdies en drie bogeys op weg naar een ronde nét onder par (-1) en leverde daarmee iets in op het leaderboard waar hij met -4 gedeeld 28ste staat.

Voor Lars van Meijel (+2), Johannes Veerman (+2) en Darius van Driel (+7) zit het toernooi in Denemarken er halverwege op.

Leaderboard

Op de Challenge Tour in een kil Ierland staat Daan Huizing er na 36 holes uitstekend voor. De omstandigheden zijn lastig op Portmarnock en dat is de scores aan te zien. De leiding van de wedstrijd is met -6 in handen van de Engelsman Gary King terwijl de cut uiteindelijk viel op +4.

Dat was precies één slag teveel voor Robbie van West die tot de laatste hole op koers was voor een plaats in het weekend maar de cutline alsnog aan de verkeerde kant van zijn naam zag staan door ene bogey op de par-3 negende, zijn laatste hole van de dag.

Daan Huizing zal het daardoor als enige Nederlander moeten doen in het Ierse weekend. De 30-jarige Huizing bracht met een 69 een van de betere scores van de dag binnen en steeg daardoor van de zestiende naar de vijfde plaats in het tussenklassement.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport