Golfers Magazine 4

In de nieuwste editie hebben we een aantal prachtige spreads uit het nieuwe fotoboek over Seve, helpen we je golftrauma's overwinnen en kijken we terug op de bizarre mentale kracht die Tiger Woods in 2008 etaleerde. En dat is pas het topje van de ijsberg...

Golfers Magazine 4

Eind deze week ligt Golfers Magazine 4 in de winkel Hieronder een greep uit de artikelen. Wil je 'm elke maand automatisch op de deurmat? Neem dan hier een abonnement.

Deze maand tien jaar geleden overleed Severiano Ballesteros en bladerend door het fotoboek van David Canon beseffen we weer hoezeer we het charisma en de toverballen van de Spanjaard missen. Prachtige beelden en de inspirerende verhalen erachter.
Wat is voor jou de engste slag in golf? Die smalle par-4 met water rechts of toch dat korte slagje over een hindernis? Angst blijkt niet alleen mentaal, maar heeft ook invloed op de beweging die je maakt. We gaan op zoek naar de oplossing voor golftrauma's.
We gaan terug naar 2008, toen Tiger Woods het U.S. Open wist te winnen met een gescheurde kruisband en een dubbele stressfractuur in zijn scheenbeen... na een play-off van 18 holes! Het schoolvoorbeeld van pure wilskracht.
Je hersenen gebruiken, scheelt slagen. Altijd. Carolien Driessen legt uit hoe je in de baan betere keuzes maakt en dat zie je na achttien holes terug op je scorekaart. Een lesje course management voor elke golfer.
De coronapandemie had een onverwacht positief effect op het aantal Nederlandse golfers. Maar hoe voorkomen we dat ze straks weer overstappen naar andere sporten? We spraken met Jeroen Stevens over de toekomstplannen van de NGF.
Noorwegen is misschien niet de meest voor de hand liggende golfbestemming, maar als je de foto's ziet en beseft wat je allemaal kunt doen in Oslo, dan komt hij vanzelf ergens in de bovenste regionen van je must play-lijstje te staan.
Na de drivers gaan we nu op zoek naar de beste fairwaywoods en hybrides van 2021. Deze veelzijdige clubs zijn zowel van de tee als naar de green onmisbaar. Eerst lezen, dan testen en tot slot scoren.
Of je nu onder de 100, 90 of 80 wilt uitkomen, niets is zo effectief voor je scores als solide ijzers slaan. We helpen iedereen op weg met handige tips: beginners, gevorderden en echt goede golfers.
Het begon als een wild plan maar inmiddels is The Dutch niet meer weg te denken uit ons golflandschap. We gingen met de clan van Made in Scotland aan de whiskey en dat leverde natuurlijk heerlijke verhalen op.
'Op de golfbaan kun je je karakter niet verstoppen. Je ware ik komt altijd boven', aldus reputatiemanager Alex de Vries. We bestookten hem met een aantal vragen en hij bleek niet bang om te kiezen. 'Als er een golfgod is, dan woont hij op een linksbaan.' Wijze woorden.
Niets is zo moeilijk als een blinde approach vol overtuiging slaan, maar we hebben een aantal hulpmiddelen die garanderen dat je sowieso de green raakt... en dan heb je dus ook een birdieputt!