Van Meijel laat zich weer zien

De eerste Nederlander na de eerste dag van het Kenya Open is Lars van Meijel.

Lars van Meijel

De Brabander, die vorige week in Qatar ook de Oranje-kar trok en die sinds begin december de enige Nederlander is die in een wedstrijd van de Europese Tour een top-10 plaats behaalde, opende het Kenia Open - waaraan slechts twee spelers uit de top-10 van de wereldranglijst meedoen - met een 68, drie onder par.

Van Meijel (foto boven) maakte op de par-71 Karen Country Club bij de hoofdstad Nairobi vier birdies en slechts één bogey. Daarmee bezet hij de 30ste plaats in het klassement.
Darius van Driel is na een 69 (vijf birdies) 48ste; Joost Luiten en Daan Huizing staan met een score van 70 slagen op de 60ste plek.
Wil Besseling was de enige van de vijf Nederlanders die boven par bleef. De Noord-Hollander is slechts 96ste na een 72.
Uitgaande van de scores van dag 1 komt de cut vrijdag rond 142 (-2) te liggen.
Aangetekend moet worden dat de scores in de middaguren over het algemeen hoger lagen dan in de ochtend: 69,96 om 70,97. De laat gestarte Luiten was dus deels het slachtoffer.

Met een birdie op de laatste hole maakte de Benjamin Hébert zich los uit een kopgroep van acht spelers.
De 34-jarige Fransman kreeg een score van 64 (-7) achter zijn naam. De in Andorra wonende speler ging drie keer eerder na de eerste dag van een wedstrijd van de Europese Tour aan leiding. Ook speelde hij drie play-offs - alle in 2019. Maar Hébert won nog nooit op het hoogste niveau.
De tweede plaats (65, -6) wordt bezet door de Pool Adrian Meronk, de Duitser Bernd Ritthammer, de Engelsman Sam Horsfield, de Fransman Raphael Jacquelin, de Fin Kalle Samooja en de Schotten Calum Hill en Conor Syme.

Ook ronde twee van het toernooi wordt niet op tv uitgezonden. Weer liet de productiemaatschappij weten dat het niet mogelijk is om beelden te laten zien.
Due to persisting logistical difficulties beyond our control, we will unfortunately be unable to deliver live world feed coverage of the second day of the Magical Kenya Open presented by Johnnie Walker on Friday 19th March 2021.
We are continually working to resolve the situation as soon as possible, and hope to be in a position to deliver live coverage to you later in the tournament as planned.
De schuld ligt dus zeker niet bij Ziggo Sport Golf. Ook alle andere maatschappijen, zoals het Britse Sky Sports en The Golf Channel in de VS kunnen niets uitzenden.

Of we in het weekeinde iets te zien krijgen, is en blijft hoogst onzeker. Zijn er wel uitzendingen, dan zijn die beide dagen van 10.30 tot 15.00 uur.
Dat gezegd hebbende: al vanaf volgende week dinsdag wordt op de Karen Country Club het volgende toernooi gespeeld. Daarover houden de televisie producers de kaken vooralsnog stijf op elkaar.
Stand na eerste ronde en vanaf vrijdag 6.00 uur Live Scoring dag 2

Tour
  • Golfsupport.nl