Casey foutloos naar leiding in Dubai

Dankzij een uitstekende 64, -8, neemt de Engelsman de leiding over in de Dubai Desert Classic. Joost Luiten verbeterde zich opnieuw een paar plaatsen en heeft - mits hij een goede slotronde speelt - nog een kansje op een plaats bij de beste twintig.
casey

'Niet zó'n dag!', zal Joost Luiten misschien wel gedacht hebben toen hij de derde omloop van de Dubai Desert Classic begon met een bogey op de par-4 eerste.

Die gedachte zou helemaal niet gek geweest zijn. Immers: na een teleurstellende 74 in de openingsronde, knokte hij zich vrijdag sterk terug om met marge het weekend te halen. Dan zou het jammer zijn als er op moving day niet op zijn minst een beetje terrein gewonnen zou worden.

Daarin slaagde de Nederlander door na die eerste bogey nergens meer een slag in te leveren, al was de winst bescheiden. Met birdies op drie, tien en zestien ging hij rond in zeventig slagen, voor een totaal van -3, en dat is na 54 holes goed voor de gedeeld 35ste plaats.

Met zijn -3 staat Luiten wel ruim achter op de kop van het veld, die na drie rondes gevormd wordt door Paul Casey. De Engelsman speelde een uitstekende ronde, beter dan ooit op Emirates, en leverde op weg naar een -8 nergens een slag in. 'Ik was in controle, heb plezier, en sloeg enkele geweldige ballen. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, maar ik ben zeker tevreden', aldus de Engelsman die met een fraaie eagle op achttien een uitroepteken achter zijn ronde zette en daarmee ook de aspiraties op zijn vijftiende zege op de Europese Tour al is de voorsprong op de jonge Schot MacIntyre (-14) minimaal.

Voor Thomas Detry waren de druiven zuur. De Belg begon de derde ronde als koploper, had de zaken tot en met hole zeven ook goed onder controle, maar zag het schip daarna snel water maken. Met twee dubbel bogeys en twee bogeys leverde de man uit Ukkel fors in waardoor hij zijn kansen op zijn eerste zege op de Europese Tour in rook op zag gaan.

Leaderboard

Laatste nieuws