Hatton wint seizoensopener in Abu Dhabi

De vierde zege in twintig wedstrijden kwam op de back-nine niet meer in gevaar. De Engelsman won met ruime voorsprong op de rest van het veld. Luiten kon in de slotronde geen terrein goedmaken.

hatton

Het veld in de eerste wedstrijd van het seizoen was sterk. Gelokt door een grote prijzenpot en ongetwijfeld nog wat extra oliedollars, verschenen maar liefst drie spelers uit de top-10 van de wereldranglijst - en vijf uit de top-20 - aan de start van het eerste Rolex event. Op Justin Thomas en Matthew Fitzpatrick na - beiden misten de cut - bewezen de toppers dat ze niet voor niets zo hoog op de ranglijsten staan met drie top-10 finishes.

De zegevierende Hatton onderstreepte meer dan wie dan ook dat de sterkst bezette toernooien van de Europese Tour zijn habitat zijn. Zes keer won de Engelsman inmiddels op het hoogste niveau, en maar liefst vier van die zeges behaalde hij in een van de rijk gedoteerde en sterk bezette toernooien. Na het Italian Open, het Turkish Airlines Open en het BMW PGA Championship, legde hij nu ruim beslag op de dikke cheque in Abu Dhabi.

Niet dat het daar aan het begin van de dag direct naar uitzag. Hij begon met één slag achterstand, stond na een paar holes zelfs twee slagen achter de leider, maar bleef koelbloedig zijn ding doen, leverde nergens een slag in, had nu en dan het geluk van de winnaar, en eindigde uiteindelijk, na een foutloze -6, op -18, vier slagen voor op Jason Scrivener, en zelfs vijf op de leider van de derde dag, Rory McIlroy.

Net als de winnaar bleef ook Joost Luiten op de slotdag zonder fouten op de kaart. Waar Hatton alleen zes birdies maakte, kreeg de Nederlander de bal maar een keer - op de par-5 tweede - onder par in de hole. Zijn slotomloop met verder zeventien parren was niet genoeg om de gisteren opgelopen averij goed te maken. Met een totaal van vier onder par opende Luiten het seizoen als gedeeld 35ste.

Einduitslag

Tour
  • Golfsupport