Besseling opnieuw beste Nederlander

Na een zestiende plaats in het Italiaans Open vorige week, deed de lange Noord-Hollander het op Cyprus nauwelijks slechter met een uitstekende zeventiende klassering.
besseling

Drie keer eindigde de 34-jarige Nederlander bij de beste tien dit seizoen, drie keer ook vond hij zichzelf, tot vandaag, terug bij de beste twintig aan het eind van het toernooi. Bij die laatste categorie zette Besseling dankzij een uitstekende slotronde een nieuw streepje.

Besseling zag zijn kansen op een echte topnotering zaterdag vervliegen door een triple bogey te maken op de par-4 veertiende en te tekenen voor een ronde in één boven par, maar daar liet hij zich duidelijk allerminst door uit het veld slaan. Zelfs de bogey waarmee hij de dag begon (hole 3) bracht hem niet uit zijn evenwicht want vijftien holes en zes birdies later, stond er een 66 op zijn kaart voor een totaal van -12

Dankzij zijn beste ronde van de week klom Besseling ruim tien plaatsen waardoor hij uiteindelijk als gedeeld zeventiende eindigde, een resultaat waarmee hij ruim de beste Nederlander werd. Johannes Veerman leverde door een slotronde in +1 bijna twintig plaatsen in en moest genoegen nemen met de gedeeld veertiende stek, terwijl Joost Luiten ondanks een slotronde onder par (-2) eindigde waar hij de slotronde begon, op de gedeeld 53ste plaats en in de staart van het veld.

De winnaar op het fraaie Aphrodite Hills kwam pas na een verlenging bovendrijven. Callum Shinkwin maakte een sprong naar -20 dankzij een slotronde in 63 slagen, terwijl Kalle Samooja het met een 64 nauwelijks slechter deed en in elk geval ook op -20 uitkwam. Al op de eerste extra hole trok de Engelsman de wedstrijd naar zich toe. Waar Shinkwin een putt van een kleine drie meter voor birdie maakte, miste Samooja van ongeveer de helft van die afstand om de wedstrijd nogmaals te verlengen waardoor zijn eerste zege op het hoogste niveau een feit was.

'Ik heb altijd het vertrouwen gehouden, ook toen ik mijn kaart verloor. Ik ben diep gegaan, maar nu sta ik hier als winnaar'.

Einduitslag

Laatste nieuws