Van Driel klaar voor UK Swing

Law aan kop, Nederlanders volgen op afstand

Na de eerste ronde van de UK Swing is geen van onze landgenoten in de top van het klassement terug te vinden. In het door een Schot aangevoerde veld (-7) volgen de Nederlanders op gepaste afstand.
lars van meijel

De eerste uren van de dag stond de Nederlandse driekleur wel fier in top op Close House in Newcastle-upon-Tyne. Lars van Meijel was een van de eerste spelers die naar buiten ging en de 26-jarige Nederlander benutte dat moment direct om de spotlights te zoeken.

Van Meijel opende met twee opeenvolgende birdies en nam daarmee kordaat de koppositie in handen. Ondanks bogeys op drie en negen bleef hij - mede dankzij een birdie op vijf - prominent meedoen in de behoorlijk sterk bezette wedstrijd, al liepen in de loop van de dag heel wat spelers zijn uiteindelijke -2 voorbij, met David Law (-7) als beste van allemaal. Desondanks kon Van Meijel met een goed gevoel terugkijken op de eerste toernooironde die hem de voorlopig gedeeld 29ste plaats opleverde, precies dezelfde plek als waar de 'halve Nederlander' Johannes Veerman op staat na een prima 69.

Wil Besseling, bij zijn eerste toernooi van het seizoen knap derde, kende een matige start. De West-Fries opende met twee opeenvolgende bogeys waardoor hij direct in de achtervolging moest. Dat deed hij naar behoren: hij leverde nergens nog in, maar won slagen op zeven, zestien en zeventien om uiteindelijk onder par te eindigen. Met -1 staat hij vooralsnog op de gedeeld vijftigste plaats en aan de goede kant van de cutline.

Dat geldt niet voor Daan Huizing en Darius van Driel. De twee D's openden alllebei met +2 en staan daarmee op de rand van de top-100 met veel werk voor de boeg willen ze zichzelf niet veroordelen tot een paar extra dagen hotelarrest.

Leaderboard

Laatste nieuws