Luiten opnieuw goed van start

Hoewel het pas woensdag is, is de nieuwe tourweek alweer begonnen. Joost Luiten was er duidelijk klaar voor. De Nederlandse nummer 1 staat na de openingsronde gedeeld zesde.

joost luiten

Kwamen er vorige week zes landgenoten in actie, deze week zijn het er maar drie. Wil Besseling, Darius van Driel en Lars van Meijel kozen ervoor om terug naar Nederland te reizen om zich daar voor te bereiden op de UK Swing, terwijl Joost Luiten, Daan Huizing en Robbie van West wel van Wenen naar Ramsau reden.

De Nederlandse nummer 1 verteerde dat kortje ritje het beste. De zesvoudig tourwinnaar ging al vroeg de baan in, moest even wakker worden (bogey op 1) maar deed het daarna uitstekend. Alleen op de par-3 zestiende leverde Luiten een slag in terwijl hij slagen won op twee, drie, vijf zeven, elf en zeventien, met zelfs een eagle op de par-5 derde.

Door zijn ronde in vijf onder verliet Luiten de baan als gedeeld nummer zes, slechts twee slagen achter nummers 1 Lawson en Matus die met een 63 begonnen, waardoor hij opnieuw - ook al is de week nog lang - goede vooruitzichten heeft op een goede klassering.

Om de week in elk geval vier dagen te laten duren zullen Daan Huizing en Robbie van West morgen uit een ander vaatje moeten tappen. Huizing opende met een ronde level par (een bogey, twee birdies) en staat daarmee gedeeld 82ste, Robbie van West kwam niet verder dan +1 - vooral door vijf bogeys op de front nine - maar dat deze week slechts goed voor een plek op de rand van de top-100.

Leaderboard

Tour
  • golfsupport