Mel on Tour: Terugblik

Speciaal voor Golfers Magazine schrijft Melanie-Jane Lancaster, de vriendin van Joost Luiten, elke maand een column over haar leven op Tour.

Er gaat geen dag voorbij dat de wereld niet met het coronavirus bezig is. Ook ik raak nu gewend aan het ‘nieuwe normaal’. Gelukkig kunnen we voorzichtig het oude leven weer oppakken en terugkijken op de afgelopen bizarre maanden. Nu ik mijn column aan het schrijven ben, krijg ik een pop-up op mijn telefoon met herinneringsfoto’s van vorig jaar. Als ik door de foto’s scroll, vind ik het toch gek om naar beelden te kijken van situaties waar veel mensen dicht op elkaar aan staan. Zoals bij The Open waar ik rond deze tijd een jaar geleden met mijn vader en de vader van Joost heen vloog.

De sfeer op golftoernooien wordt vaak bepaald door het publiek. Een toeschouwer die ‘get in the hole’ roept, het hele publiek dat ‘oeeee’ roept wanneer de put net uit lipt, of de speler aanmoedigt wanneer hij een mooie bal slaat. Hopelijk gaat dit in de toekomst weer snel gebeuren.

Elke week komen er mails binnen van de European Tour over de toernooien die de organisatie midden/eind juli hoopt te kunnen laten beginnen. Het blijft wel tot het laatste moment spannend of en hoe het virus zich verspreidt. Het plan is om te beginnen met zes toernooien op rij in Engeland, met als doel dat er zo weinig mogelijk hoeft te worden gereisd tussen de toernooien. Het is lastig plannen omdat de wereld er over twee maanden natuurlijk alweer heel anders uit kan zien.

Ook ik, als partner van een speler, mag dit jaar niet meer mee naar de golftoernooien van de European Tour. Wanneer ik toch mee wil reizen, moet ik in het hotel blijven wachten. Zelf zie ik dat niet zitten, ik wil natuurlijk mee naar toernooien om Joost aan te kunnen moedigen. Als dat dit jaar niet meer mag, is het voor mij ineens een stuk minder leuk om mee te gaan.

Deze column stond eerder in Golfers Magazine 5

Laatste nieuws