Mel on Tour: Vriendschappen

'Door de jaren heen ontmoeten we veel topsporters en vaak klikt het meteen. Het is fijn om mensen om me heen te hebben die begrijpen hoe het is om een vriend als topsporter te hebben', schrijft Melanie-Jane Lancaster in haar meest recente blog in Golfers Magazine.

melanie-jane

Van alle tegenslagen tot achter de televisie in tranen juichen bij een overwinning, je hoeft ze niets uit te leggen, Sommige van mijn oude vriendschappen zijn verwaterd nadat ik een relatie met Joost kreeg. Ze snapten ons leven niet, werden jaloers op de reisjes of accepteerde het niet als ik een afspraak verzette omdat ik het vliegtuig pakte om mijn vriend te steunen. In het begin had ik daar veel moeite mee, maar gelukkig kreeg ik er veel nieuwe vrienden voor terug. Joost en ik hebben gelukkig een goede en stabiele relatie, maar je hebt altijd moeilijke momenten. Zoals het missen van een begrafenis, dat je partner een paar dagen na de bevalling al weer weg moet, of het moeilijk plannen van afspraken. Soms is het fijn om die frustraties te delen met de meiden die hetzelfde leven hebben.

Veel individuele topsporters hebben hetzelfde karakter. Ik merk dat vooral als de mannen thuis zijn en hun ervaringen, frustraties of blessures met elkaar delen. Daarom is het leuk om – als er tijd voor – bij een andere sport te kijken en samen met Joost iemand die je kent aan te moedigen. Er staat daarom ook altijd sport aan bij ons op tv. Het is interessant om te zien hoe Joost en de andere mannen veranderen als ze in de sportmodus zijn. Of het nou bij een voetbal- of tenniswedstrijd is, Joost leeft zich altijd helemaal in.

We boffen met onze buren. Onze buurman reist de hele wereld over voor het World Superbike World Championship. In Coronatijd zijn de vrouwen vaak alleen omdat we niet mee mogen reizen, maar dan eten we samen of wandelen een stuk met de honden. Het is super om vrienden dichtbij te hebben die begrijpen wat je meemaakt en voor je klaar staan. Of het nu gaat om het verschuiven van iets zwaars, een hondenhok in elkaar zetten of voor mij koken als ik alleen ben.

Als ik niet naar Joost toe kan als hij er goed voor staat, nodig ik vaak op zondag al onze vrienden en familie uit om hem samen aan te moedigen. We maken er dan een leuke dag van en staan schreeuwend voor de televisie. Het vieren van mooie momenten is het fijnst met mensen om je heen om wie je geeft. Ik hoop daarom ook dat we weer snel met z’n allen een overwinning kunnen vieren.