Luiten en Besseling virtueel op Royal Portrush

De BMW Indoor Invitational powered by TrackMan is zaterdag aan deel twee toe als een veld van 28 Europese Tour-spelers het op Royal Portrush tegen elkaar opneemt.

Royal Portrush

Op de Noord-Ierse topbaan won Shane Lowry tien maanden geleden het Open Championship.

Joost Luiten zegevierde afgelopen weekeinde in het openingstoernooi op de Old Course in St Andrews met een ronde in 66 slagen. Hij maakte zeven birdies en een bogey. De Nederlandse nummer een doet weer mee en hij zal de interactieve show group vormen met de Engelsman Paul Waring, de winnaar van de Nordea Masters 2018.

Waring maakt zijn debuut in de reeks virtuele toernooien, net als andere Europese Tour-winnaars zoals Alexander Levy en Jordan Smith.

Wil Besseling, die op de virtuele Old Course knap gedeeld derde werd, is ook van de partij.

De beelden van het toernooi worden opnieuw getoond op de social media-kanalen van de Europese Tour en via https://bmw.trackmaninvitational.com.

De winnaar ontvangt $ 10.000 voor een liefdadigheidsinstelling of een hulpfonds van het Coronavirus naar keuze.

Luiten: ‘Ik heb tijdens de lockdown thuis een beetje geoefend, een keer of twee per week om de swing in orde te houden. Dus was het leuk om vorige week zes onder te maken op de Old Course en zo te winnen. Laten we hopen dat de vorm er zaterdag nog steeds is.’

‘Royal Portrush is een geweldige baan. Ik speelde daar vorig jaar het Open en het was een goede test.’

Joost Luiten werd er vorig jaar gedeeld 32ste, met een 69ste als beste dagscore.

‘Hopelijk is het weer een beetje vriendelijker dan wat we in 2019 op zondag hadden’, zegt hij. Het is gewoon heel leuk om dit soort beroemde golfbanen te spelen. Dat is het mooie van indoor faciliteiten: je kunt golfen op elke baan die je wiltnen ik denk dat dat het voor iedereen een ervaring is die je cool kunt noemen.’

Beelden van de BMW Indoor Invitational powered by TrackMan worden vanaf 12.00 uur onze tijd vertoond op de social mediakanalen van de Europese Tour (Twitter: @europeantour; Instagram: @europeantour; YouTube: EuropeanTour) en via https://bmw.trackmaninvitational.com.

De wedstrijd op Royal Portrush wordt gevolgd door toernooien op Golfclub München Eichenried (zaterdag 23 mei), Real Club Valderrama (zaterdag 30 mei) en de West Course van de Wentworth Club (zaterdag 6 juni)

Het veld van week 2:

 1. Thomas Aiken 
 2. Adri Arnaus 
 3.
Wil Besseling 
 4. Dean Burmester 
 5. Laurie Canter 
 6. Aaron Cockerill 
 7. Sebastian Garcia 
 8. Joachim B Hansen 
 9. Benjamin Hebert 
10. Raphaël Jacquelin 
11. Martin Kaymer 
12. Maximilian Kieffer 
13. Alexander Levy 
14. Zander Lombard 
15. Mike Lorenzo-Vera 
16.
Joost Luiten 
17. Adrian Meronk 
18. Wilco Nienaber 
19. Mathieu Pavon 
20. Damien Perrier 
21. Kristoffer Reitan 
22. Antoine Rozner 
23. Matthias Schwab 
24. Jason Scrivener 
25. Jordan Smith 
26. Connor Syme 
27. Paul Waring 
28. Jeff Winther