Van Dam doet mee om prijzen

Anne van Dam in de race voor zege in China.

Anne van Dam gaat als gedeeld leider naar de laatste ronde van het Xiamen Open. Dankzij een foutloze ronde in vijf onder par deelt de Arnhemse de koppositie met Shi Yuting.

Niet dat Van Dam foutloos speelde. Ze miste hier en daar een fairway of bracht zich op een van de kortere holes in de problemen door de green te missen. Maar geen enkele keer leverde dat de speelster van Golf Team Holland ook verliesslagen op omdat ze uitstekend herstelde en vooral ook goed aanvallend putte.

Meer dan eens ramde ze de bal om haar par te redden vanaf twee, drie meter tegen de achterkant van de hole, dit tot groot enthousiasme van de commentatoren bij de live op youtube uitgezonden wedstrijd.

Deze waren sowieso zeer te spreken over Van Dam en dichtten haar een grote toekomst toe. 'Van de tee is ze ijzersterk. Als ze iets vaker rondes heeft waar de putts vallen dan gaat ze vaker meedoen om de overwinning.'

Op de derde dag lukte dat dus wel. Met vijf birdies en dertien parren voor een 67 (-5) en de gedeelde leiding in China gaat de Nederlandse naar de slotdag van het toernooi van de LET. 

'Het voelt goed om als leider naar de laatste ronde te gaan. In Frankrijk speelde ik niet goed en ik heb daarna ook niet heel veel geoefend, een beetje rustig aan gedaan. Dat werkt uitstekend tot nu toe. Ik neem het gewoon slag voor slag', zij ze direct na afloop van haar ronde tegen de verslaggevers ter plaatse.

'Natuurlijk zag ik waar ik stond op het leaderboard, die zijn zo groot dat je het niet kan missen. Ik was wel wat nerveus op weg naar de eerste tee, maar zodra ik de baan in ging was dat verdwenen. Geen idee hoe dat morgen zal zijn, maar ik heb er zin in in elk geval.'

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)