Tiger trekt zich terug

De come-back van Tiger Woods gaat met horten en stoten. Hij trok zich terug uit het toernooi in Dubai

De rentree van Tiger Woods kent opnieuw een tegenslag. 

Rond half negen Nederlandse tijd maakte de Europese Tour bekend dat Tiger Woods vandaag niet meer aan de start verschijnt in Dubai waarna het grote speculeren begon. Liep Woods gisteren al niet wat moeizaam tijdens de eerste ronde? Volgens enkele media zou hij zich hebben teruggetrokken wegens 'rugpijn'.

Dit werd later bevestigd door manager Mark Steinberg. 

'Gisteravond kreeg Tiger last van kramp in zijn onderrug en dat hebben we, ondanks intensieve behandeling, niet kunnen verhelpen. Hij kan zich prima bewegen, hij is alleen niet in staat om vrijuit te swingen.'

Steinberg herhaalde keer op keer dat de klachten geen herhaling waren van de eerdere zenuwpijnen, en dat er geen enkele verwachting was te vrezen dat dit opnieuw voor tot een langdurige afwezigheid zou zorgen.

'We gaan er vanuit dat zijn schema gewoon intact blijft en dat hij zoals gepland aan het L.A. Open mee zal doen. Hij wide hier graag aan de start verschijnen en wilde niets liever dan ook vandaag spelen, maar het gaat niet en daar voelt hij zich echt verschrikkelijk onder.'

Woods, die vorige week in Torrey Pines zijn rentree maakte in competitie en de cut miste, opende donderdag in Dubai met een teleurstellende vijf boven par waarmee hij diep in de achterhoede stond.

(Foto: Getty Images)