Woods verdacht van rijden onder invloed

De voormalige nummer een werd volgens Amerikaanse media vanochtend aangehouden door agenten uit zijn woonplaats Jupiter.

De voormalige nummer een werd volgens Amerikaanse media vanochtend aangehouden door agenten uit zijn woonplaats Jupiter.

Tiger Woods’ terugkeer naar het oude niveau heeft naar het zich vooralsnog laat aanzien een stevige knauw gekregen.

Maandagochtend werd de 41-jarige speler vanochtend vroeg gearresteerd omdat hij werd verdacht van rijden onder invloed. Dat feit stond uiteindelijk ook op de aanklacht. Het is niet duidelijk of het om het (mogelijke) gebruik van alcohol of van medicijnen gaat

Woods werd een paar uur later weer op vrije voeten gesteld.

De veertienvoudige Major-winnaar speelde begin dit jaar achttien holes in de Dubai Desert Classic. Hij is inmiddels opnieuw aan zijn rug geopereerd. Of en zo ja wanneer Tiger Woods weer wedstrijden kan spelen, is niet bekend.

Woods is zeker niet de eerste golfer die verdacht wordt van rijden onder invloed. Ook de huidige nummer een van de wereld, Dustin Johnson, werd bijvoorbeeld ooit opgepakt.

Update: Inmiddels heeft Tiger Woods een verklaring doen uitgaan naar aanleiding van zijn arrestatie en de geruchten die daarna rondgingen. De voormalig nummer 1 van de wereld ontkent ten stelligste dat hij met teveel alcohol op achter het stuur is gaan zitten, maar zegt dat het gelijktijdig gebruik van verschillende medicijnen zijn rijvaardigheid negatief beinvloed hadden. 

Foto boven: Tiger Woods tijdens zijn korte optreden in Dubai, eerder dit jaar. (Getty Images)