Alle Nederlanders door in Praag

Drie uit drie op Challenge Tour

Drie landgenoten reisden deze week af naar Tsjechie voor het Prague Golf Challenge en drie landgenoten kunnen zondag samen de thuisreis aanvaarden nu ze alledrie de cut haalden. 

Het verschil met koploper Rhys Enoch is flink - de Welshman leidt met -12 - maar Daan Huizing, Darius van Driel en Reinier Saxton haalden alledrie het weekend met marge ten opzichte van de cutline.

Met -6 hield Van Driel de grens het verst van zich vandaan en de nummer 54 van de Order of Merit is dan ook de hoogst geklasseerde landgenoot halverwege de wedstrijd. Van Driel maakte twee bogeys, vijf birdies en een eagle voor een 67 na een 71 op de eerste dag en staat met -6 gedeeld 27ste.

Reinier Saxton was gisteren nog de beste landgenoot, maar leverde die positie in na een ronde in twee onder par. Met -5 heeft ook hij echter nog alles om voor te spelen in het weekend.

Dat geldt tenslotte ook voor Daan Huizing. De man uit Soest won 27 plaatsen dankzij een 69 en kwam daarmee op -4 voor de wedstrijd én aan de goede kant van de cutline.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)