Van Dam in achterhoede

Slechte start Nederlandse in Evian Championship

Anne van Dam heeft niet kunnen profiteren van de uitgestelde start in het Evian Championship. Na de eerste ronde van het laatste Major van het jaar staat de Arnhemse voorlaatste.

Slechts één speelster wist Van Dam na een moeizame openingsronde achter zich te houden op het leaderboard. De Zweedse Pernilla Lindberg had op Evian 82 slagen nodig (+11) en dat waren er twee meer dan de Nederlandse troef in Frankrijk.

Vooral de laatste vier holes zal Van Dam graag over hebben gedaan na afloop van de eerste omloop, die - door slecht weer - pas op vrijdag werd gespeeld. Bogey, dubbel bogey, bogey, dubbel bogey noteerde ze op de holes vijftien tot en met achttien, en die reeks droeg in grote mate bij aan de tachtig slagen die ze nodig had om de ronde te voltooien. 

Het halen van de cut in het tot 54 holes teruggebrachte toernooi werd daarmee direct teruggebracht tot een schier onmogelijke opgave. Met +9 staat ze al zeven slagen achter op de cutline en maar liefst zeventien slagen op leider Sung Hyun Park.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)