Toppositie voor het grijpen in Ierland

Saxton bij beste tien

De keuze om niet te starten in het KLM Open maar om daarentegen te proberen de uitgangspositie op de ranking van de Challenge Tour te verbeteren, lijkt goed uit te pakken voor Reinier Saxton en Jurrian van der Vaart. Voor beide Nederlanders lonkt een topnotering in het Irish Challenge.

Waar collega's Wil Besseling, Daan Huizing en Maarten Lafeber wel naar The Dutch kwamen - in het geval van de eerste twee succesvol; beiden haalden de cut - besloten de andere spelers van het circuit dat het beter was zaken te proberen te doen voor de Road to Oman.

Na drie van de vier dagen in Carlow staat Reinier Saxton er het beste voor. De nummer 68 van de Order of Merit stond na een goed begin (eagle en drie birdies tot en met hole twaalf) van de derde ronde zelfs even in de top-3, maar leverde met drie late bogeys (op vijftien, zestien en zeventien) net even te veel in om zondag echt mee te kunnen doen om de overwinning maar met -5 en een gedeeld tiende plaats heeft hij een topnotering zeker voor het grijpen.

Dat geldt ook, al is het in iets mindere mate, voor Jurrian van der Vaart. De nummer 105 van de Order of Merit moet sterk finishen om zijn kansen op de slottoernooien van het circuit in leven te houden. Met -4 na drie dagen staat hij maar één slag buiten de top-10 en met een goede slotronde zou hij zichzelf meer dan een goede dienst bewijzen.

Ook Darius van Driel heeft nog zicht op een aardige cheque, al zal de Zuid-Hollander vanaf level par (T32) wel een sterk eindschot moeten hebben om nog richting topklasseringen te gaan.

De leiding in Ierland is in handen van Julien Guerrier die met -12 Oscar Lengden net achter zich weet. De Fransman zal er echter allerminst gerust op zijn. Zijn Zweedse achtervolger is nadrukkelijk de man in vorm op het circuit; niet voor niets won hij vorige week de Bridgestone Challenge.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)