Drie landgenoten door First Stage Section C

Remkes, Osther en Keunen houden hoop op Europese Tour levend.

In sectie A en sectie B van First Stage deden de afgelopen weken geen landgenoten mee, maar in Sectie C van de eerste fase van Qualifying School traden meerdere Nederlanders aan. Voor een aantal van hen was de eerste fase meteen de laatste, maar voor Taco Remkes, Fernand Osther en Lars Keunen gaat de jacht op een Tourkaart nog even door.

Om uiteindelijk een kaart voor de Europese Tour te bemachtigen is soms een lange weg te gaan. Wie instroomt in First Stage moet in totaal 14 rondes spelen voor ze eventueel in aanmerking komen voor een van de 25 beschikbare kaarten.

Spelers die hoog genoeg staan op de rankings van de Europese Tour, de Challenge Tour of een van de satelietcircuits, stromen pas later in, maar voor honderden spelers zijn dit al de weken van de waarheid.

Voor een handvol landgenoten zat de jacht op de tour er - in elk geval voor dit jaar - na drie rondes al op. Lars Buijs, Ruben van Uden, Jeroen Krietemeijer en Severanio Prins misten na 54 holes de cut op Hardelot of RibaGolf, terwijl Maarten Bosch en Rowin Caron in Portugal wél de cut haalden, maar zich op de slotdag niet naar de top-21 en een van de kwalificatieplaatsen wist te spelen.

Dat lukte drie spelers wel. Fernand Osther eindigde op Golf d'Hardelot als achtste terwijl amateur Lars Keunen als elfde eindigde op diezelfde locatie. Taco Remkes (foto) tenslotte maakte het wel heel spannend. De Amsterdammer opende met een 75, herstelde zich op de tweede dag goed met een 67, verloor op de derde dag met een 73 weer terrein, en had op de slotdag een 66 - met een birdie op de laatste hole - nodig om zich 'on the number' te plaatsen voor de volgende fase die voor begin november op de rol staat.

Volgende week is de laatste kans in First Stage. In Italie komt geen enkele landgenoot in actie, in Engeland onder meer Robin Kind en Dylan Boshart.

Uitslagen

(Foto: Golfsupport)