Steele wint eerste van 2018

Back-to-back zege voor Brendan Steele

De laatste rommel van het Tour Championship is nog niet eens opgeruimd, of het nieuwe seizoen is alweer begonnen. De eerste winnaar van het seizoen 2017-2018 heet Brendan Steele. Net als bij de vorige editie won de Amerikaan het Safeway Classic.

Tyler Duncan was de slotdag als koploper begonnen, maar de Amerikaan zag zijn voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen na bogeys op de eerste drie holes, en nog eens twee voor de turn, waardoor hij uiteindelijk op -11 en als gedeeld vijfde eindigde.

Dat was ruim achter Steele, die de dag goed begon (drie birdies op de eerste negen), al leek hij door twee bogeys op twaalf en veertien in de problemen te komen. Dankzij birdies op zestien en achttien hield hij echter genoeg marge over voor de derde overwinning uit zijn loopbaan.

Met -15 had de in 2005 pro geworden 34-jarige twee slagen voorsprong op Tony Finau en drie op Hadley en Mickelson. Voor Hadley betekende dat zijn veertiende top-10, terwijl Mickelson alweer voor de 188ste top-10 uit zijn loopbaan tekende.

Einduitslag

(Foto: Getty Images)