Eindelijk raak voor Van Rooyen

Top-30 voor Luiten

van rooyen

In zijn eerste wedstrijd met Maarten Bosch op de tas, speelde Joost Luiten een evenwichtig toernooi. Na een openingsronde in zeventig slagen tekende hij in de drie navolgende rondes elke keer voor dezelfde score: 67, 67 en 67 voor een totaal van negen onder par. 

Waar de derde dag nog volkomen foutloos was, leverde de Nederlandse nummer 1 op de slotdag één slag in op weg naar zijn ronde in drie onder par. De par-5 derde koste Luiten een slag, maar daar bleef het ook bij. Op vier, vijf, veertien en achttien won hij een slag waardoor hij als gedeeld 29ste Zweden achter zich liet. 

'Ik heb het weekend maar één bogey gemaakt, dat is prima natuurlijk. Maar zeven birdies in goede omstandigheden is op dit niveau te weinig om bovenin mee te doen', reageerde Luiten na afloop op zijn website. 'Om in de top-10 te eindigen deze week in Zweden waren mijn ijzers en de putter niet scherp genoeg. Ik zal maandag in Nederland met mijn coach Phil aan het putten en de ijzers werken, daarna ga ik naar Zwitserland voor de Omega European Masters. Vanaf de tee was het goed genoeg deze week, de ijzers en de putter iets beter dan ga ik om de prijzen spelen.' 

Wie in Zweden al om de prijzen speelde was Erik van Rooyen. De Zuid-Afrikaan kwam in zijn eerste 45 optredens al drie keer tot de tweede plaats, eindigde twaalf keer bij de beste tien, maar slaagde er tot het Scandinavian Invitation niet in ook na 72 holes bovenaan te staan.

Ook op de Hills Golf & Sports Club werd het nog spannend. De geruststellen voorsprong verdampte op de laatste negen holes zienderogen en nadat Fitzpatrick op zestien een hele lange birdieputt holede, en ook op de par-5 achttiende een slag won, stond de Zuid-Afrikaan op de tee van achttien ineens als gedeeld leider voor zijn laatste hole en had hij een birdie nodig om een play-off te voorkomen.

Dat lukte. Net. Met een slotronde in 64 slagen, en een totaal van negentien onder par, bleef Van Rooyen Fitspatrick net voor, terwijl publiekslieveling Henrik Stenson - mét een hole in one op de par-3 zesde - als gedeeld derde eindigde. 

Einduitslag

Tour
  • Golfsupport