10x59

Kevin Chappell in bijzonder rijtje

59

Waar het in Europa nog écht heel bijzonder is om een score onder de zestig binnen te brengen, begint het op de Amerikaanse Tour bijna routine te worden.

Negen keer gebeurde het al de afgelopen seizoenen, en bij de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, werd direct nummer 10 bijgeschreven. 

De 59 van Kevin Chappell was om meerdere redenen een bijzondere. Omdat het dus gebeurde in de eerste wedstrijd van het jaar. Omdat tien nog altijd een bijzonder laag aantal is. Maar misschien nog wel het meest omdat de Amerikaan zijn eerste wedstrijd in lange tijd speelde nadat hij een klein jaar geleden werd geopereerd aan zijn rug. 

'Tien maanden geleden lag ik op de bank en was ik niet eens in staat om op te staan. Dankzij hard werk en de steun van heel veel mensen ben ik er weer en dat ik dan in mijn eerste ronde meteen een 59 maak en in contention het weekend in ga maakt me enorm trots.'

De foutloze ronde - met acht birdies op rij op de back-nine - leverde de Amerikaan forse winst op in het Military Tribute at the Greenbrier, maar met -10 staat hij halverwege de wedstrijd wel nog drie slagen achter op Scottie Scheffler die met -13 het birdiebal aanvoert: om het weekend te halen was een score van vier onder par noodzakelijk.

Leaderboard

Een overzicht van alle sub-60's

Tour
  • Getty Images