Regen spelbreker in Ierland

Huizing strandt door wateroverlast op 5e plaats
daan huizing

Met nog één ronde te gaan, en maar drie slagen achter op de kop van het veld, had Daan Huizing goede papieren een mooie move op de Order of Merit te maken en misschien zelfs wel te winnen. 

De weergoden beslisten echter anders.

Nadat het spel eerst uren stillag omdat de greens wegens overvloedige regenval blank stonden, bleek ook na de hervatting al snel dat het uitspelen van het toernooi een kansloze missie was waarop de wedstrijdleiding het moeilijke besluit nam de gemaakte scores van de vierde ronde te schrappen en de stand van de derde ronde als einduitslag te laten gelden.

Voor Huizing betekende het dat hij geen kans meer kreeg om zijn positie in het klassement te verbeteren. Na drie dagen, met een score van acht onder par, stond de Soestenaar vijfde, wat dus ook zijn eindklassering werd. Darius van Driel eindigde ook in de top-10 met een totaal van zes onder par.

Voor de Order of Merit schoten de twee Nederlanders er weinig mee op, al wonnen ze beiden iets. Huizing schoof - met nog drie wedstrijden te spelen - op naar de 19e plaats, terwijl Van Driel één plekje won waardoor hij nu dertiende staat.

Einduitslag

Laatste nieuws