Luiten in zee met Karl Morris

Focus op mentale kant putten
joost luiten

Hoewel Joost Luiten in het verleden wel met een mental coach werkte, gaf hij meerdere keren aan niet per se open te staan voor begeleiding die wat verder gaat dan de technische kant van het spel.

Het 'gevecht op de greens' van de laatste maanden heeft het kwartje echter de andere kant op doen vallen, entree Karl Morris.

Op zijn website schreef hij: 

'Zoals bekend klaag ik al wel een tijdje over het putten. De verandering van mijn grip, de linkerhand heb ik nu onder, is absoluut een verbetering, maar ik laat nog steeds te veel liggen op de greens. Ik ga daarom werken met Karl Morris, een bekende sportpsycholoog en performance coach uit Engeland die met veel andere Tourspelers heeft gewerkt. Karl komt woensdag voor het eerst naar Nederland en we gaan vooral aandacht besteden aan het mentale gedeelde bij het putten. Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus. Hij zal er in principe niet bij zijn tijdens de toernooien, alleen een enkele keer om te observeren wat ik precies doe op de greens in een wedstrijd. Karl werkt met zijn spelers in de aanloop naar toernooien en dat is precies wat ik ook fijn vind, in de toernooiweken wil ik volledig gefocust zijn op het spelen.'

Karl Morris werkt(e) in het verleden met tal van topspelers, onder meer met Darren Clarke (foto).

Laatste nieuws