Spanning om te snijden in Grand Final Challenge Tour

Nagelbijten tot op het laatst

darius van driel

Nog achttien holes resteren er van het seizoen op de Challenge Tour. Nog één ronde die gaat bepalen welke vijftien spelers zich volgend seizoen speler van de Europese Tour mogen noemen.

En de hamvraag is natuurlijk: zit daar een Nederlander bij? Of liever nog: vier?

Eén ding is zeker: het blijft tot het allerlaatst bloedstollend spannend. Allevier de Nederlanders die deze week strijden om een van de zo felbegeerde kaarten, zijn nog in de race, maar voor niemand is het al een gelopen koers. Niet ten nadele, maar ook niet ten voordele.

De beste papieren zijn met nog achttien holes te spelen nog altijd voor Darius van Driel. De Leidschendammer begon de seizoensontknoping als nummer veertien en zou - als de wedstrijd nú gestaakt zou worden - de allerlaatste kaart op mogen komen halen. Na 54 holes staat de winnaar van de Rolex Trophy op de gedeeld elfde plaats en dat is - op dit moment - goed voor de vijftiende plaats op de Order of Merit.

Op dezelfde 'Projected Standings' levert Lars van Meijel iets in. De Brabander staat met +4 26e voor het toernooi en levert daarmee iets in op de Order of Merit, maar heeft - als virtuele nummer 18 (-2) nog altijd goede kansen van de Alps Tour in een keer door te stromen naar de Europese Tour.

Daan Huizing (T11) en Wil Besseling (T16) zijn eveneens nog volop in de race voor een tourkaart. Huizing staat virtueel 19e, Besseling 20e. Voor hen - én voor de overige Nederlanders - is het morgen in de slotronde van het seizoen, erop of eronder. Het succes van de Europese Tour lonkt, maar de kater van 'net niet' is minstens zo dichtbij.

Leaderboard

Als de wedstrijd nu zou worden gestaakt is Darius van Driel als enige 'geslaagd'. Maar hoe het er zondagmiddag voorstaat..?
Tour
  • Golfsupport