Luiten in top-10 Nedbank Challenge

Fleetwood wint na verlenging
joost luiten

Heel lekker liep het niet op de laatste dag van het door Gary Player gehoste toernooi. Door een bogey op de lastige par-4 achttiende eindigde de Nederlandse nummer 1 zelfs met een ronde boven par, maar dat weerhield hem er niet van een fraaie top-10 in de wacht te slepen.

Na een goede derde ronde (-3 met een birdie-birdie-birdie-start) lukte het Luiten niet voor een derde opeenvolgende dag onder par rond te gaan. Hij begon de ronde met een bogey op de par-4 eerste, herstelde dag snel met birdies op twee, vijf en zes, maar wist in het vervolg van de ronde geen enkele slag meer te winnen.

Bogeys waren er daarentegen wel. Op de par-4 achtste, op de par-5 veertiende (voor de tweede keer deze week) en tenslotte op de lastige par-4 achttiende die met 4,53 veruit de moeilijkste hole van de baan was. 

De top-10 betekende voor Luiten alweer zijn 55ste top-10 notering (inclusief zijn twintig podiumplaatsen) en leverde hem tevens winst op op de Order of Merit waardoor zijn deelname aan The Open van volgend jaar inmiddels nagenoeg zeker is. 

De zege in Zuid-Afrika ging na een play-off naar Tommy Fleetwood. Anders dan in Turkije waren het nu 'slechts' twee man die uit moesten maken wie er met de grootste cheque uit de geschiedenis van het circuit vandoor ging. Al op de eerste extra hole trok Fleetwood (par) de tweestrijd tegen Kinhult (bogey) naar zich toe.

Voor de Engelsman, die de dag op zes slagen van de leiding begon maar door een 65 (met onder meer drie eagles) het gat dichtte, was het de vijfde zege op het hoogste niveau en alweer zijn tweede in een event van de Rolex Series

Leaderboard

Laatste nieuws