Van Dam levert iets in

Titelprolongatie nog altijd mogelijk

anne van dam

Na de eerste negen leek de Nederlandse als een streep op de titel af te gaan in Spanje. Vier slagen bedroeg haar voorsprong maximaal na een front nine in zes onder par dankzij vier birdies en een eagle.

Maar in plaats van na de turn verder uit te lopen, keek ze na achttien holes tegen een (kleine) achterstand aan. Enerzijds omdat Koerstz Matsen en Engstrom met rondes in 65 en 64 slagen hun slag sloegen, anderzijds omdat Van Dam zelf op de tweede negen duidelijk minder op tik was.

Links en rechts miste ze wat fairways, irritatie was zichtbaar, en uiteindelijk zorgde dat ervoor dat ze nergens meer birdie maakte, slagen inleverde op veertien en achttien, om uiteindelijk met een dagscore van -4 het clubhuis te bereiken. Alsnog een uitstekende ronde natuurlijk, maar de bik in haar ogen verried dat ze er ook zelf na die eerste negen meer van had verwacht.

Toch heeft de titelverdedigster alle kans om morgen als winnaar van de baan te stappen. De Deense koploper staat met -14 weliswaar drie slagen voor op Van Dam, de Nederlandse nummer 1 toonde grote delen van het toernooi dat de zes weken zonder competitie haar ritme zeker niet hebben aangetast.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport