Bhatia gunt zege aan Davis met drieputt

Akshay Bhatia miste vier dagen lang geen putt binnen de twee meter, maar op de slothole van de Rocket Morgage Classic maakte hij een drieputt en gunde hij de zege aan Cam Davis.

Bhatia gunt zege aan Davis met drieputt

'Dat gun je niemand', aldus de Cam Davis, die zich al aan het voorbereiden was op een play-off, nadat hij met een afsluitende 66 een totaal van -18 op de borden had gebracht. Hij had het over de drieputt van Akshay Bhatia, die in zijn eerste drie ronden geen bogey had gemaakt, maar in de slotronde door het ijs zakte.

Leaderboard

Nerveus

Het 22-jarige talent begon de slotronde als leider, maar had het vizier niet op scherp staan. Op drie maakte hij zijn eerste bogey van de week en op de back nine wist hij geen enkele birdie te maken.Toch leek een play-off met Davis nog binnen handbereik toen hij op achttien het midden van de fairway vond en vervolgens een ijzer-7 op tien meter legde. Ee birdie voor de winst, een par voor de play-off.

Het liep anders. De eerste putt was ruim te kort en de putt voor par van 1 meter 20 drukte hij naast de hole. Met een afsluitende 72 strandde hij – net als Min Woo Lee, Aaron Rai en Davis Thompson – op -17, en gunde hij de zege aan Davis.

'De green had veel slope en je wilt de bal niet anderhalve meter voorbij de hole slaan', verklaarde Bhatia zijn misser. 'Ik was ook wat nerveus, als ik eerlijk ben. Ik ben ook maar een mens. En ja, de greens worden wat langzamer naarmate de dag vordert. Vandaag was niet mijn dag.'

Het was de tweede zege van Cam Davis. In 2021 won de 29-jarige Australiër de Rocket Mortgage Classic ook al een keer.

Tour
  • Pro Shots