MacIntyre breekt de ban

In zijn 45ste toernooi op de PGA Tour pakte de 27-jarige Schot in het Canadees Open zijn eerste zege.

MacIntyre en vader

De speler uit Oban deed in Canada wat een van de grootste Schotse golfers nooit kon: een wedstrijd van de PGA Tour winnen. En dan hebben we het natuurlijk over Colin Montgomerie, die jarenlang de nummer een van Europa was.
Robert MacIntyre is een van de tien spelers die eind 2023 via de DP World Tour naar het sterkste circuit in golf promoveerde. Een van zijn collega’s, Matthieu Pavon, won eerder dit jaar aan de westkust op Torrey Pines.
Met een 68 kwam hij op een totaal van 264 (-16), een slag beter dan de Amerikaan Ben Griffin. Robert MacIntyre steeg door de zege op de wereldranglijst naar de 39ste plaats. Dat leverde en passant een startbewijs voor het over twee weken te spelen U.S. Open op.
Voormalig KLM Open-kampioen Victor Perez werd op twee strokes van MacIntyre derde. Rory McIlroy en Tom Kim deelden op een natte slotdag de vierde plek. (eindklassement)

MacIntryre zat de laatste maanden niet goed in zijn vel. De transitie van de steeds zwakkere DP World Tour naar de PGA Tour bleek behoorlijk zwaar. Hij tankte thuis, in Oban, wat bij en tijdens het Canadees Open was vader Dougie de caddie op de par-70 baan van de Hamilton Golf & Country Club (foto boven).
De Schot startte de laatste ronde met een ruime voorsprong, maar zag de marge kleiner en kleiner worden. Hij hield de leiding toch nog vast.
MacIntyre: ‘Het is ongelooflijk. Het was altijd al een droom van mij om golf te spelen voor de kost. Het was ook een droom van mij om op de PGA Tour te winnen en ik kan gewoon niet geloven dat ik dat heb gedaan met mijn vader aan de tas. Hij heeft mij leren golfen.’

Tour
  • ProShots