Langer zegt vaarwel tegen Europese Tour

De Duitse grootmeester speelt in München zijn allerlaatste wedstrijd op het circuit dat mede door zijn prestaties groot werd.

Bernhard Langer

De op 27 augustus 1957 geboren Bernhard Langer zegt dus ‘Tschüss’. Tegen zijn fans, zijn collega’s en de DP World Tour. Na vijftig jaar (…) en 513 toernooien is het straks genoeg geweest.
‘Ik weet niet hoe ik zal reageren’, aldus Langer. ‘Qua golf heb ik nog nooit gedag gezegd. Dit wordt een eerste ervaring en ik heb het gevoel dat het erg emotioneel zal worden.’

De 66-jarige Bernhard Langer slaat donderdag om 7.40 uur af en vrijdag om 12.40 uur. Natuurlijk speelt hij samen met twee illustere landgenoten: Marcel Siem en Martin Kaymer.
Als hij de cut mist, zal het afscheid vrijdag rond 17.40 uur op de laatste geen van de baan van München-Eichenried plaatsvinden. Plaatst hij zich wel, dan zullen de emoties op zondag groot zijn.
Hoe het ook zij, het is allemaal te volgen op Ziggo Sport Golf.

Het gebeurt uitgerekend op een course in zijn eigen Beieren. Maar wel een waar hij nooit won. Bernhard Langer speelde het BMW International Open 21 keer. Hij haalde twintig keer de cut en eindigde acht keer in de top-10. Maar nooit als kampioen.
Langer speelde in 1974 als 17-jarige voor het eerst een wedstrijd van wat toen nog heerlijk gewoon de Europese Tour heette.
Hij won 42 toernooien op het Europese circuit en is daarmee na Severiano Ballesteros (vijftig zeges) de succesvolste speler. Net als Seve is Bernhard een drievoudige winnaar van het Dutch Open. De Duitser won zelfs in drie verschillende decennia: in 1984, 1992 en 2001.

Tour
  • Golffile.ie