Scheffler wint tweede Players op rij

Nog nooit won een speler twee keer achter elkaar 'het vijfde Major', maar intussen weten we dat er op Scottie Scheffler geen maat staat. Ondanks een pijnlijke nek legde hij een foutloze 64 op de mat en won hij The Players.

Scheffler wint tweede Players op rij

Vrijdag werd Scottie Scheffler nog in de baan nog behandeld aan een spier in zijn nek en was het de vraag of hij wel door kon spelen. 'Ik had geen idee of ik een swing kon maken, zelfs een wedge van tachtig meter deed pijn', aldus de nummer 1 van de wereld. 'Ik moest bij elke approach een club extra nemen en zo rustig mogelijk swingen.'

De tweede en derde ronde was elke take-away pijnlijk en kwam hij niet verder dan 'slapping the ball around'. 'Het was frustrerend.' Met nog achttien holes te spelen was zijn achterstand opgelopen tot vijf slagen en leek zijn kans het succesvol verdedigen van zijn titel verkeken.

Maar Scheffler is niet voor niets de beste speler ter wereld. Bovendien is hij gezegend met een meer dan gemiddelde dosis vechtlust. Zondag was de pijn al een stuk minder en een uitgeholde wedge voor eagle op de vierde hole bracht zijn ronde in een stroomversnelling.

Op zijn volgende acht holes maakte hij vijf birdies en stond zijn naam ineens naast die van Xander Schauffele bovenaan het leaderboard. Een nieuwe gewonnen slag op de par-5 zestiende betekende een 64 (-8), wat precies voldoende was om Schauffele (70), Brian harman (68) en Wyndham Clark (69) van zich af te schudden. Het achtervolgend trio kwam met -19 een slag tekort om een play-off af te dwingen.

Het is voor het eerst in de 50-jarige historie van The Players dat een speler succesvol zijn titel verdedigt. Vorige week was Scheffler ook al het sterkst in de Arnold Palmer Invitational. Sinds de start van het seizoen 2022 is hij in 34 van de 55 toernooien in de top tien geëindigd (62%).

Alleen de putter stond nog betere cijfers lange tijd in de weg, maar die dip lijkt ook te boven dankzij een TaylorMade Spider X Tour-putter met een langere oplijnstreep. Hij won deze week ook op de green 1,25 op de rest van het veld. De concurrentie is gewaarschuwd.

Tour
  • Pro Shots