La Hacienda Links voert upgrade door aan Heathland Course

Golfers kunnen uitkijken naar een vijfsterrenervaring op La Hacienda Links Golf Resort, waarbij het luxe 36-holes Spaanse resort een aanzienlijke upgrade van de populaire Heathland-baan heeft voltooid.

la hacienda

Net na de volledige renovatie van de Links-baan – uitgeroepen tot 'Beste golfbaan van Spanje' tijdens de World Golf Awards 2023 – heeft het resort in Andalusië een reeks verbeteringen onthuld aan zijn tweede 18-holes kampioenschapslayout.

Naast het uitvoeren van herontwerpwerkzaamheden om het oorspronkelijke ontwerp van Dave Thomas te verbeteren, waarbij de 13e hole nu als een par 4 speelt en de 18e is omgezet in een par 5 met een geherpositioneerde nieuwe tee, omvatten andere upgrades het afvlakken van de eerste hole en elfde fairway om de speelbaarheid van de Heathland-baan te verbeteren. Daarnaast vinden er aanzienlijke landschapswerkzaamheden plaats van hole twee tot en met vijf en de tiende, 17e en 18e.

Javier Jimenez Casquet, directeur-generaal van La Hacienda Links Golf Resort: 'Na een ingrijpende recente renovatie van de Links-baan was het erg belangrijk dat we verbeteringen aanbrachten aan de Heathland-baan om deze op het niveau van de andere faciliteiten te brengen. in het resort'

'Sommige van de veranderingen die we hebben aangebracht waren hard nodig, waaronder het terugplaatsen van de tee op hole 18 om een ​​uitdagende par 5 te creëren die past bij de kwaliteit van de rest van de baan. Door gebruik te maken van de beste duurzame middelen en mogelijkheden hebben we nu twee uitstekende banen die elkaar perfect aanvullen. Het is de ideale manier om een ​​spannend jaar voor het resort te lanceren terwijl we toewerken naar de opening van ons nieuwe Fairmont hotel.'

Andere aanpassingen zijn onder meer het aanbrengen van zonnepanelen op de achtste hole, het opknappen en schoonmaken van de meren en bruggen op de achtste en negende hole en zijn een aantal fairways opnieuw ingezaaid met grassen die duurzamer zijn en beter passen bij de omstandigheden in de regio.

Meer lezen over dit bijzondere resort? Koop dan nu Golfers Magazine 2. Hierin staat een uitgebreid verhaal van ons bezoek aan het resort.