Golfers Magazine 2

De buitenaardse statistieken van Tiger Woods • Vergevingsgezinde drivers getest • The Masters in cijfers • De NGF heeft de blik op de toekomst • Van 850 miljoen slagen naar vijf essentiële tips • Interview Lars Keunen • Holland Golf Show • De beste golfresorts van Europa

Golfers Magazine 2

De tweede editie van het seizoen ligt eind deze week in de winkel. Heb je Golfers Magazine liever standaard elke maand op de deurmat? Neem dan hier een abonnement. Hieronder een greep uit de artikelen die je leest in de meest recente editie.

Aan het begin van het seizoen is de swing nog wat roestig. Wat moet je ook alweer doen om die bal fatsoenlijk te raken? Geen paniek. Vanessa Elzings heeft een aantal klassieke oefeningen om de swing weer op de rit te krijgen.
Zit er nog een Major in het gehavende lijf van Tiger Woods? De kans daarop lijkt nihil, maar hoe vaak is hij niet onterecht afgeschreven? En nergens heeft hij meer kans dan op Augusta National. Een analyse.
Hoe noem je het als een vijfsterrenresort er nog een tandje bij weet te zetten? Dan speel je dus golf in het paradijs. La Hacienda Acaidesa Links kreeg het voor elkaar. Wow.
Na jaren van focus op snelheid richten de driverfabrikanten hun pijlen dit seizoen op meer vergevingsgezindheid. Na Ping en Callaway pakken ook Mizuno en TaylorMade uit met extreem stabiele drivers.
Een langzame putting stroke geeft meer controle? Uh, nee dus. Dat blijkt een mythe. We leggen je uit hoe je de ideale snelheid met je putter vindt en dus automatisch beter scoort op de green.
Vijf jaar nadat hij het professionele golfavontuur is aangegaan, begint Lars Keunen aan zijn eerste seizoen op de Challenge Tour. 'Ik weet wat ik kan', vertelt hij vol vertrouwen.
We zien jullie toch ook op 22, 23 of 24 maart bij de Holland Golf Show in Houten? We leggen nog even in het kort uit waarom elke golfliefhebber hier minimaal een dag naartoe moet.
Zijn lijst van operaties leest als het dagboek van de bionische man. En ook in de meeste andere lijstjes moet Tiger Woods heel goed in de achteruitkijkspiegel loeren om de achtervolgers te zien. Buitenaardse statistieken.
Zin in een luxe golftrip? Dit zijn volgens de gebruikers van Leading Courses de beste golfresort van Europa, dus daar moet wel wat moois tussen zitten.
Wij brachten de 850 miljoen slagen die Arccos intussen in de database heeft zitten terug tot 5 essentiële tips. Goed nieuws: de fairway vinden is overschat en ook de green missen is helemaal geen ramp.
De Nederlandse Golf Federatie heeft niet het makkelijkste jaar achter de rug. De directeur en de bondscoach ruimden het veld, maar je moet ook vooruit blijven kijken. We spraken twee beleidsbepalers.
Als je het nog nooit hebt gedaan, zet het dan op je bucket list: nachtgolf. Het is écht spectaculair. Aan de Turkse Rivièra pakken ze dit relatief jonge fenomeen breed op.