FootJoy Pro SLX: goed gekeken naar de Formule 1

FootJoy is niet voor niets marktleider op het gebied van golfschoenen. De producent is altijd op zoek naar manieren om schoenen nog stabieler en comfortabeler te maken. Dat resulteert dit seizoen in de Pro/SLX, waarbij heel goed is gekeken naar raceauto's.

FootJoy Pro SLX: goed gekeken naar de Formule 1

Voor dit spikeloze paradepaardje van de nieuwe FootJoy schoenenlijn is gebruikgemaakt van een nieuwe methode om tijdens de swing optimale grip te bieden. Dat gaat zoals altijd gepaard met hoogdravende marketingtermen als 'PWR Trax System' en '3D X-Wing', maar achter die dure woorden schuilt wel degelijk een technologie die werkt.

De opvallend brede zool van de Pro/SLX is opgebouwd rond een X-vormig chassis dat tijdens de swing energie naar de zijkanten distribueert. Hierbij is goed gekeken naar de brede basis van raceauto's, die zorgt voor stabiliteit en grip. Die vergelijking is creatief doorgetrokken in de met kunststof randen en noppen uitgeruste buitenste rand van de zool, waarin je met enige fantasie een racecircuit kunt zien.

De 'Race Trak Outsole' zorgt voor extra grip.

Rond de hiel is een soort 'vangrail' geplaatst, die je voet tijdens de zijwaartse beweging in de swing op zijn plaats houdt. Wij genereren zelf niet voldoende kracht om uit de bocht te vliegen, maar dit robuuste design biedt zelfs de grootste power hitters een stabiele basis.

Een 'vangrail' rond de hiel voorkomt dat je uit de bocht vliegt.

Gaat dat niet ten koste van het comfort? Nee, dat laat FootJoy dus niet gebeuren. De StratoFoam middenzool is zacht en speciaal ontworpen om impact te absorberen en die energie bij de volgende stap weer terug te geven.

Je enkel zit comfortabel opgesloten in een dikke kraag van geheugenschuim, die samen met de stevige tong zorgt voor een goede pasvorm. In de schoen zit nog een extra dikke binnenzool met een voorgevormd voetbed, die zacht genoeg is om comfortabel te zijn en stevig genoeg om steun te bieden.

Een zachte middenzool, dikke binnenzool en volle kraag zorgen voor comfort.

Hetzelfde geldt voor het hoge kwaliteit chromoskin-leer van het buitenwerk. En omdat je bij FootJoy-schoenen kunt kiezen voor verschillende breedtes, is de optimale pasvorm altijd te vinden. De ProSLX is beschikbaar in veter- en BOA-modellen, voor mannen en vrouwen, en als Carbon-model met een stuggere buitenzool. Keuze zat dus.

Prijs: € 209 (heren), € 189 (dames), € 239 (BOA), € 249 (Carbon