Op de DP World Tour lukt het Frittelli wel

Na een moeilijk jaar in Amerika – hij dacht zelfs aan stoppen – is Dylan Frittelli weer een winnaar op de DP World Tour. Daan Huizing was op de 16de plaats de beste Nederlander in Bahrain.

Op de DP World Tour lukt het Frittelli wel

Frittelli won in 2017 twee toernooien op de toen nog Europese Tour en besloot het vervolgens op de PGA Tour te proberen. Met een overwinning in de John Deere Classic in 2019 trok hij de opgaande lijn in eerste instantie overtuigend door, maar vorig jaar kwam de klad erin. In 23 van de 27 toernooien die hij speelde miste hij de cut of hij trok zich terug, en hij eindigde buiten de top 125.

'Het was erg lastig en ik heb zelfs meerdere malen gedacht aan stoppen', aldus de 33-jarige Zuid Afrikaan. Door de strategische alliantie tussen de PGA Tour en de DP World Tour had hij echter een 'escape' aan deze kant van de oceaan, en daar maakte hij deze week maximaal gebruik van.

Hij begon de slotdag van Bahrain Championship met twee slagen voorsprong, maar die waren als snel verdampt omdat hij zijn eerste twaalf holes in twee boven par speelde. 'Ik speelde de hele week geweldig, maar kon de bal op de slotdag nauwelijks op de planeet houden.'

Toen liet Frittelli echter zien dat hij uit het goede hout gesneden is, en niet voor niets twee keer drie toernooien op het hoogste niveau achter zijn naam had staan. Met drie birdies in vier holes tijd bracht hij zijn totaal op -13 en schudde hij zijn landgenoot Zander Lombard en Jesper Svensson (beide -11) van zich af. 'Dit voelt geweldig', omschreef hij zege nummer vier. 'Het is een lange weg geweest.'

Daan Huizing wist drie van de vier dagen onder par te duiken en kwam uiteindelijk uit op een totaal van vijf onder par, goed voor een 16de plaats. Hiermee bleef hij Darius en Van Driel twee slagen voor (T29 op -3).

Challenge Tour

Een circuit lager kwam Darius van Driel in het door Rhys Enoch gewonnen SDC Open in Zuid-Arrika niet verder dan een gedeeld 56ste plaats (-7).

Laag gaan was het devies op de baan van Zebula Golf Estate & Spa, getuige de winnende score van maar liefst 24 onder par.

Van Meijel begon donderdag prima met een 65 (-7), maar op vrijdag en zaterdag waren er te veel fouten. Hij leverde in die twee ronden maar liefst tien slagen in, wat resulteerde in een dure 73 en 73. Op de slotdag wist hij de schade te beperken tot één double bogey, terwijl hij wel vijf keer een slag wist te winnen, maar het was too little and too late voor een solide resultaat.

Tour
  • Pro Shots