Langer nog één keer naar Augusta

Na 41 deelnames aan The Masters vindt de 66-jarige Duitser het genoeg. 'Dit worden mijn laatste Masters'.

bernhard langer

Zelfs de oudste onder de taaien bereikt op een gegeven moment zijn eindpunt. En hoewel je als oud-kampioen mee mag doen zolang als je benen je kunnen dragen, past de tweevoudig kampioen ervoor om zichzelf 'voor schut te zetten', zoals hij het zelf noemde bij het bekendmaken van zijn Masterspensioen.

'Ik sta straks ijzers-3 en hybrides naar binnen te slaan terwijl die jongens ijzertjes negen naar de green over hebben. Daar kan je niet tegenop', toonde de Duitser zich nog altijd strijdlustig.

Waar veel oud-winnaars meedoen omdat dat nu eenmaal mag, past Langer ervoor om zich nog jarenlang na twee dagen diep in de staart van het klassement terug te vinden. Daarvoor is de op de Champions Tour nog immer succesvolle Duitser te strijdlustig. Nadat hij in 2020, als 63-jarige, nog de oudste speler werd die de cut haalde, miste hij in de drie daaropvolgende edities steeds de cut, en daarmee wist Langer genoeg.

'Ik vroeg de voorzitter van Augusta National een aantal jaar geleden of er een leeftijdsgrens was of dat er een moment kon komen waarop ze je zouden vragen te stoppen. Zijn antwoord was: Bernhard, je weet straks zelf wanneer het tijd is om te stoppen.'

Dat moment is nu gekomen voor de winnaar van het groene jasje van 1985 en 1993 die naast de twee zeges nog zes keer in de top-10 eindigde bij het eerste Major van het jaar. De laatste keer dat hem dat lukte was in 2014, hij werd destijds gedeeld achtste. In zijn veertig deelnames tot nu toe haalde hij dertien keer het weekend niet. Nadat hij in 1982 bij zijn eerste deelname de cut miste overleefde hij in de 19 daaropvolgende starts elke keer de schifting wel.

Tour
  • Golffile