Opnieuw winst Oosthuizen

Net als een week geleden was het de Zuid-Afrikaanse routinier die het sterkste was van het hele veld. Ondanks een lastige slotdag ging de speler van LIV Golf er in het Mauritius Open met de zege vandoor.

oosthuizen

Echt lekker liep het niet voor de 41-jarige Oosthuizen. De nummer 197 van de wereldranglijst die vorige week nog de sterkste was in eigen land, begon als koploper aan de laatste dag van het laatste toernooi van het kalenderjaar 2023 maar waar anderen birdies maakten, begon hij de dag met twee vroege bogeys waarmee hij de deur openzette voor de concurrentie.

Hoewel die birdies bleef maken en Oosthuizen duidelijk niet lekker in zijn vel zat op een winderig Mauritius, hield hij zijn hoofd er wel bij en bleef hij vooral ook geduldig waarna de birdies zich alsnog aandienden. Op hole 16 werd het na een slechte drive nog even spannend, maar zo ver liet hij het niet komen.

Met een slotronde in -3 kwam hij uit op een totaal van -17 en dat was genoeg om nummer 2 Laurie Canter twee slagen voor te blijven.

'Het voelde een beetje als een vakantie deze week. We kwamen laat aan maar op deze plek, met mijn familie erbij, voelde het heel ontspannen. Het is voor het eerst dat mijn familie erbij is als ik win. Dat maakt het heel bijzonder.

Van de Nederlanders in het veld deed Lars van Meijel het het beste op het AfrAsian Bank Open. Van Meijel leverde zaterdag met een 75 flink in, maar herstelde zich met een -5 op de slotdag sterk en vond zijn naam aan het eind van de dag terug op de gedeeld 18e plaats.

Dat was ruim boven landgenoot Daan Huizing die zich met een ronde level par flink verbeterde ten opzichte van zijn tachtig op zaterdag, maar op het leaderboard schoot hij daar precies niets mee op: hij begon de dag als nummer laatst en eindigde daar met +7 ook.

Met de laatste putt van Oosthuizen kwam niet alleen de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2023 ten einde, het betekende tevens het einde van de Opening Swing. Het seizoen 2024 is al zes wedstrijden onderweg en de speler die het beste presteerde in de eerste reeks was Min Woo Lee die daarmee twee ton extra op zijn rekening bij mag schrijven.

In de tweede week van januari gaat het seizoen verder als in Dubai een begin wordt gemaakt met de International Swing.

Tour
  • Golfsupport